Paardentrailer Controle Dagen

Meestal in de maand Maart (onder voorbehoud) organiseren wij onze paardentrailer controle dagen waar paardentrailer eigenaren hun trailer kunnen laten (zicht) keuren. Deze keuring is geheel gratis en duurt gemiddeld 20 minuten per paardentrailer, u kunt er dus op wachten. Omdat er geen verplichte (APK-) paardentrailer keuring is, rijden er nogal wat paardentrailers rond met defecte remmen, verrotte bodems, scheuren in de banden en versleten koppelingen. Dit is levensgevaarlijk voor alle weggebruikers en ook voor de paarden die hiermee vervoerd worden. Wanneer uw paard u lief is en veiligheid boven alles gaat laat dan uw paardentrailer in de maand Maart gratis controleren tijdens onze paardentrailer controledagen. 

Paardentrailer Controle Dagen
Paardentrailer Controle Dagen
Paardentrailer Controle Dagen
Paardentrailer Controle Dagen
Paardentrailer Controle Dagen
Paardentrailer Controle Dagen
Paardentrailer Controle Dagen
Paardentrailer Controle Dagen
Paardentrailer Controle Dagen Paardentrailer Controle Dagen Paardentrailer Controle Dagen Paardentrailer Controle Dagen Paardentrailer Controle Dagen Paardentrailer Controle Dagen Paardentrailer Controle Dagen Paardentrailer Controle Dagen

 

Voorkom verkeersboetes en ongelukken
We merken dus op dat veel eigenaren van paardentrailers geen of weinig oog hebben voor de (technische) staat van hun paardentrailer. Als het maar rijdt, lijkt het credo. De gevolgen van een mankement aan de trailer kunnen echter groot zijn. Wanneer uw paard door een verrotte vloer zakt, kan uw paard zich levensgevaarlijk verwonden. En als de remmen het in een noodsituatie begeven, drukt de trailer uw auto tientallen meters door. Om over de gevolgen van een klapband bij een snelheid van 80 kilometer per uur nog maar te zwijgen…

Als u rondrijdt met een paardentrailer met mankementen, dan neemt u dus flinke risico’s voor uzelf en uw paard(en). Daarnaast is er de kans groot op een flinke boete wanneer de politie u staande houdt. U voorkomt dus ongelukken en bespaart geld als u een paardentrailer reparatie tijdig uit laat voeren om juist erger te voorkomen.
 
Gratis controledagen
De volgende keuringslokaties zijn er beschikbaar zodra de paardentrailer controle dagen zelf bekend zijn.

De Witte Smid in Hengelo (Ov.)
Diamantstraat 11 (Industrieterrein Twentekanaal)

De Witte Smid in Arnhem
Vlamoven 47 (Industrieterrein IJsseloord 1)

De Witte Smid in Warnsveld
Lochemseweg 26

De Witte Smid in Raalte
Zompstraat 10 (Industrieterrein De Zegge)

De Witte Smid in Aalten
Varsseveldsestraatweg 108

Deelname aan de paardentrailer controle dagen kost u helemaal niets. Tijdens de controle wordt de paardentrailer op meer dan 25 punten beoordeeld, zoals de vloer en zijwanden, de banden, de remmen, de oplooprem, de koppeling, het chassis, de verlichting, de achterklep, het hang- en sluitwerk. Onder het genot van een kop koffie of thee kunt u zelf gelijk meekijken. Na afloop van de controle krijgt u een keuringsrapport en een persoonlijke toelichting. De keurmeester vertelt u exact of er wat aan de trailer mankeert, laat het euvel ook zien en vertelt wat u moet doen om het te verhelpen. Wanneer u dat wilt, kunnen de monteurs van De Witte Smid ook de paardentrailer reparatie ook uitvoeren. Hiervoor kunt u tijdens uw paardentrailer controledag een afspraak maken.

Zodra de paardentrailer controledagen bekend zijn, en de datums hier dus vermeld zijn, kunt u zich telefonisch aanmelden via telefoon (0575) 43 12 04. De paardentrailer controle duurt gemiddeld 15 tot 20 minuten, is zoals gezegd helemaal gratis en verplicht u tot niets. 

Hulp nodig?