Paardentrailer Keuring

Een paardentrailer keuring is een must voor u en uw paard(en), maar laat ik uitleggen waarom.

Als paardenliefhebber moet u er niet aan denken, een ongeluk onderweg tijdens het vervoer van uw paard(en). Een verkeersongeval is helaas niet altijd te voorkomen want externe factoren spelen ook mee, maar slecht paardentrailer onderhoud kan ook één van de oorzaken zijn. Daarom is een jaarlijkse keuring van uw paardentrailer geen overbodige luxe, met name als u uw paardentrailer vaak gebruikt. Een paardentrailer die vaak wordt gebruikt heeft ook meer slijtage op de bewegende onderdelen en wordt dus ook vaker blootgesteld aan verschillende weersinvloeden wat vooral het houtwerk aan zou kunnen tasten.

Onze paardentrailer keuring voorkomt dat kleine technische mankementen kunnen uitmonden in verkeersongelukken omdat deze mankementen/slijtage aan bepaalde onderdelen al in een vroeg stadium worden opgemerkt en dus tijdig vervangen kunnen worden. Tevens voorkomt het tijdig repareren van uw paardentrailer boetes die er niet om liegen.

Paardentrailer keuring
Paardentrailer keuring
Paardentrailer keuring
Paardentrailer keuring
Paardentrailer keuring
Paardentrailer keuring
Paardentrailer keuring
Paardentrailer keuring
Paardentrailer keuring
Paardentrailer keuring Paardentrailer keuring Paardentrailer keuring Paardentrailer keuring Paardentrailer keuring Paardentrailer keuring Paardentrailer keuring Paardentrailer keuring Paardentrailer keuring

 

U kunt kiezen uit twee verschillende paardentrailer keuringen:

 1. Een paardentrailer zichtkeuring van rond de 20 minuten waarbij een algemene checklist wordt afgewerkt. Deze zichtkeuring is geschikt voor personen die een paardentrailer willen kopen (van een derde) of de eigenaar van een paardentrailer die een algemeen technisch keuringsrapport willen ontvangen van de desbetreffende paardentrailer. 
 2. Een algemene paardentrailer keuring met onderhoudsbeurt waarbij dezelfde checklist als bij de zichtkeuring wordt gebruikt. Aanvullend wordt bij deze keuring een paardentrailer onderhoudsbeurt uitgevoerd waarbij alle bewegende delen grondig worden geinspecteerd. Onderdelen zoals versleten remmen of wiellagers zullen worden vervangen. Bij dit type keuring ontvangt uw paardentrailer naast het keuringsrapport ook onze keuringssticker zodra deze is goedgekeurd door onze keurmeester.

Bij een paardentrailer zichtkeuring krijgt de trailer dus geen keuringssticker omdat onze keurmeester alleen de gebreken constateert en dit middels een technisch rapport aan u vermeld. De keuze tot reparatie van deze gebreken is dan ook geheel uw verantwoordelijkheid als eigenaar. Ook als men een paardentrailer zichtkeuring laat uitvoeren en er geen gebreken worden geconstateerd, dan nog krijgt deze paardentrailer geen keuringsticker (wel het rapport zelf) omdat een zichtkeuring zonder de door ons uitgevoerde onderhoudbeurt niet de garantie bied dat de paardentrailer in een tijdsbestek van een jaar geen technische gebreken zou kunnen vertonen! 

Bij een paardentrailer keuring met onderhoudsbeurt kunnen wij die garantie wel geven omdat alle kleine reparaties/werkzaamheden die door ons worden uitgevoerd erop gericht zijn dat binnen het tijdsbestek van een jaar er geen technische gebreken zouden mogen optreden en daarom worden deze paardentrailers ook voorzien van onze keuringssticker. Men name als er ergens een technische verkeerscontrole is zal dan het tonen van ons paardentrailer keuringsrapport in combinatie met de keuringssticker op uw paardentrailer in bijna alle gevallen voldoende zijn dat u spoedig uw weg kunt vervolgen.

Uw paardentrailer aanmelden voor een keuring.

Middels het volgende formulier kunt u zich aanmelden voor een paardentrailer zichtkeuring of een keuring met onderhoudsbeurt. Voor zowel de zichtkeuring als de algemene paardentrailer keuring met onderhoudsbeurt hanteren wij vaste bedragen. Bij de algemene paardentrailer keuring met onderhoudsbeurt betaald u alleen voor de onderhoudsbeurt en dus niet voor de keuring. Het eventuele vervangen van versleten paardentrailer onderdelen en de bijbehorende extra kosten van deze onderdelen plus de reparatiekosten zal altijd in samenspraak gaan met de klant. Na uw aanmelding zal de geselecteerde Wittesmid vestiging contact met u opnemen om een keuringsdatum vast te stellen.

  Naam:

  Adres:

  Woonplaats

  Land

  Postcode:

  Email

  Telefoon

   

  Gewenste paardentrailer keuring:

   

  Gewenste keurings lokatie:

   

  Uw bericht

     Hulp nodig?